Пловдив под обсада заради днешното дерби „Ботев“ – „Локомотив“

Днес от 17 часа на базата на Ботев в Коматево ще се изиграе 97-то дерби на Пловдив между Ботев и Локомотив.

Двубоят е от 10 кръг на А група и за първи път в своята история ще се проведе на този стадион .  500 полицаи ще се грижат за нормалното протичане на дербито преди по време и след него.

Радио Пловдив ще предава пълните 90 минути на двубоя в рамките на Антена Спорт.

Заради мача от  14.00 до приключването му  е възможно да бъде въведена временна реорганизация на движението по бул. „Христо Ботев”, в участъка от бул. „Александър Стамболийски” по протежението на Коматевско шосе до кръстовището с околовръстния път на Пловдив. За времето от 16 до 20 часа ще бъде спрян достъпът на автомобили в квартал „Коматево”. Ще бъдат пропускани само автобусите на градския транспорт и на живеещите там. Останалите шофьори ще бъдат насочвани по обходни маршрути.

Привържениците на ПФК „Локомотив” – Пловдив ще бъдат допускани към стадиона по маршрута Околовръстен път – ул. „Захаридово”, като автобусите им ще се съпровождат и охраняват от полицейски служители. Феновете на ПФК „Ботев” – Пловдив ще преминат по маршрута бул. „Христо Ботев” – “Коматевско шосе”.

Полицията уверява, че е предприела всички мерки за недопускане сблъсъци между  двете агитки. Билетите за  мача са предварително и продажбата на място е забранена.  На влизащите в стадиона ще се извършват стриктни проверки. При охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение. Нарушителите ще бъдат санкционирани безкомпромисно, съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

На територията на целия град ще патрулират мобилни групи специализирани полицейски екипи, които ще реагират на всеки подаден сигнал за нарушение на обществения ред.  /BNR/