Вечерята, Херман Кох

Vecheryata

ВЕЧЕРЯТА
Херман Кох

Стр.  296
Цена:15 лв.
ISBN: 978-619-150-363-6

Колко далеч можеш да стигнеш в желанието да защитиш детето си?
Разтърсващ роман за отговорността, която родителите носят за деянията на своите деца. Брилянтен, напрегнат, трагикомичен разказ с впечатляващ ритъм. Ще достави специфична наслада на
всеки, който обича истории за разпада на сигурността и комфорта в семействата от средната класа, по навик маскиращи проблемите си с маниери на благоприличието.
Две семейни двойки се срещат на вечеря в изискан ресторант. Разговарят за всекидневни неща: работата, най-новият филм по кината, войната в Ирак, лятната ваканция. Междувременно и четиримата старателно отбягват темата, която ги е събрала: техните деца.
Мишел и Рик, петнадесетгодишните синове на двете двойки, са извършили нещо, което може да преобърне бъдещето им. До този момент по телевизията са излъчени единствено неясни кадри от охранителни камери, а непълнолетните извършители продължават да се издирват. Колко ли ще продължи това? Двама мъже, две жени, двама синове – кой от тях ще се осмели да вземе съдбоносното решение? Положението е усложнено допълнително от факта, че бащата на едно от момчетата е очакваният следващ министър-председател на страната.