Служебното правителство отпусна над 5,6 милиона лева за Колодрума на Пловдив

Отпускането на 5 628 000 лева за строителството на Спортната зала „Колодрума“ в Пловдив одобри на днешното си заседание служебното правителство

Това съобщи областният управител на Пловдивска област Розалин Петков, който присъства на заседанието.

Вносител на точката бе министърът на финансите Румен Порожанов. Той обясни пред членовете на Кабинета, че съгласно ПМС № 31/08.02.2013 г. по бюджета на община Пловдив е одобрена целева субсидия за капиталови разходи в размер до 24 млн. лв. за извършване на довършителни работи на обект „Спортен комплекс“, изграждащ се в УПИ ІV-617 по плана на ж.к. „Тракия“, гр. Пловдив. След влизането в сила на постановлението, през 2013 г. на общината са предоставени 12 млн. лв. за обекта.

Областният управител Розалин Петков благодари от свое име и от името на кмета инж. Иван Тотев на министър-председателя проф. Георги Близнашки и на всички министри за взетото решение. „След година и два месеца българското правителство отново мисли за Пловдив и неговите граждани. Средствата са много необходими, тъй като бързаме да завършим залата за предстоящите големи спортни събития“, допълни Розалин Петков.

Кметът на Пловдив Иван Тотев също изрази своята благодарност към премиера Близнашки и към всички членове на правителството за взетото решение. Той припомни, че строителството на обекта бе замразено по време на предишния кабинет на Пламен Орешарски, който спря одобреното финансиране за залата.

Иван Тотев припомни, че Спортният комплекс е един от основните приоритети за развитие на спорта в града и изграждането и функционирането му ще допринесе за организиране и провеждане на редица международни спортни и културни събития.

Припомням, в началото на миналата година „Главболгарстрой“ и „Водстрой 98“ спечелиха търга за довършването на спортната зала и колодрума в Пловдив с прогнозна стойност около 30 млн. лв.

Плановете на община Пловдив бяха залата да бъде готова най-късно през 2014 г., защото е един от обектите за европейското първенство по волейбол за мъже през 2015 г. /БНР/