Пороят наводни дворове в Съединение и къщи в Красново

Повече от 100 литра на квадратен метър само за два часа се изляха снощи в община Съединение. Има локални наводнения в дворове, а една ромска къща е наводнена.

Екипи на Пожарната са се отзовали за отводняванията по места и ситуацията вече е овладяна – съобщи за РП кметът на общината Георги Руменов. В момента язовирите в общината се наблюдават, засега те не създават опасност от преливания.

4 къщи са наводнени в Красново. Екипи на пожарната работят по места. Дъждът активизира свлачището край Лъки, има работници, които отстраняват камъните по пътя – съобщи областният управител Розалин Петков.

Продължава отводняването на дворове и къщи в град Съединение, където през нощта се е изсипало сериозно количество дъжд. Това съобщи инспектор Георги Кунев, говорител на пловдивската пожарна. По думите му, сигнали за нужда от отводняване са подадени от 20 адреса, като до момента са отработени 5 от тях. Работи се и по вътрешно-кварталните улици, каза още Кунев.

През нощта в Съединение са работили три екипа на пловдивската пожарна със седем мотопомпи. В момента там са два екипа, които отводняват с пет мотопомпи, каза още Георги Кунев. През вчерашния ден пожарникарите са реагирали на десет отводнявания, шест от тях в село Красново.

Част от пътното платно на автомагистрала „Тракия” е било наводнено от канала при отклонението за село Цалапица. Това съобщи дежурен в Областно пътно управление. На място са били изпратени екипи на пожарната, които да отводняват района. /БНР/