Време за мечти, Колийн Маккълоу

VremeZaMechti-Rekl

ВРЕМЕ ЗА МЕЧТИ
Колийн Маккълоу

страници: 424
цена: 16 лв.
ISBN 978-954-389-301-0

Иконичният роман „Птиците умират сами“, публикуван през 1977 г., превърна Колийн Маккълоу в една от най-популярните писателки в света. За пръв път след толкова години тя ни представя „Време за мечти“ – драматична история, наситена с емоции, любов и мъдрост.
През 1926 г. в Австралия четири близначки са изправени пред предизвикателството да осъществят мечтите си. Тези жизнени млади дами са много близки помежду си, но все пак имат различни цели. Ида иска да стане лекар, Грейс мечтае да се омъжи, Тъфтс пък иска никога да не се омъжва, а Кити копнее да бъде ценена не само заради хубостта си. Те са красиви, умни и амбициозни, но разочаровани от ограниченията, наложени от времето, в което живеят.
Сестрите Латимър се записват на обучение за медицински сестри – нова възможност за жените, за които доскоро единствената роля е да бъдат съпруги и майки. Погълнати от многобройните си задължения в болницата, те се сблъскват с интересни хора и се впускат в предизвикателства, които засилват жаждата им за независимост. Пред всяка стоят тежки решения за любовта, кариерата и кое е това, което цени най-много. Понякога последствията са радостни, друг път болезнени, но винаги сладко-горчиви.
Докато се борят с трудностите, разочарованията и дискриминацията, близначките са уверени, че ще успеят да изплуват на повърхността, ако не невредими, то поне като победителки. След всяко поражение чака по една победа, след всяко огорчение – заслужена радост.