Лудогорец в Шампионската лига !

Уникален Лудогорец, Велик Моци! България за втори път ще има отбор в групите на ШЛ след историческа, дори за света, футболна драма срещу Стяуа на стадион „Васил Левски“.

Българският шампион, особено през второто полувреме, тотално надигра румънския гранд, но вкара чак в 90-та минута, след великолепен гол от воле на резервата Вандерсон.

С това попадение орлите заличиха пасива от първия мач, в който загубиха с 0:1 и срещата-реванш отиде в продължения. Там разградчани бяха по-добри, но драмата тепърва предстоеше. В 97-та минута реферът спести нарисуван втори жълт картон на Варела и удари сериозно рамо на Стяуа. Именно този играч се откъсна сам срещу Владо Стоянов в 119-та минута и стражът на българския шампион се принуди да го фаулира извън наказателното поле, за което получи директен червен картон.

Лудогорец бе изчерпал трите си смени и на вратата застана централният бранител Козмин Моци, легенда на кръвния враг на стелистите – Динамо (Букурещ).

При дузпите Моци бе брилянтен, след като в първите пет дузпи спаси тази на Първулеску и по този начин орлите компенсираха пропуска от бялата точка на Вандерсон.

Останалите играчи на двата отбора реализираха и се стигна до изпълнение на по един 11-метров наказателен удар до внезапна смърт. Първите две дузпи бяха вкарани, но при следващите се случи нещо невероятно. Ешпиньо реализира, а Моци хвана тази на Ряпа и така изпрати Лудогорец в групите на ШЛ. /БНР/