Започваме усвояването на 3-милионния кредит

Започваме финансирането на инвестициите по 3-милионния кредит, за който сключихме договор с Общинската банка, съобщи на пресконференция кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов.

Проведени са процедурите за избор на изпълнител на инвестиционните обекти и тази седмица започваме работата по договорите.

Всички строително-ремонтни дейности в Асеновград и кметствата към общината ще бъдат извършени съвместно с „Водоснабдяване и канализация” ЕООД, тъй като с дружеството имаме договорни отношения, уточни кметът на общината.

По време на втория етап на благоустрояването на ул. „Генерал Дандевил” в Асеновград ще бъде прокаран водопровод, направени тротоари и извършено асфалтиране на стойност 240 хил. лв. с ДДС. Допълнително ще бъдат водоснабдени село Врата и махала „Кабата” за 159 800 лв. с ДДС. Ще се извършат строително-ремонтни дейности за отводняване на ул. „Асеница” и ул. „Стара планина” в с. Избегли на стойност 35 000 лв. с ДДС, ще бъде направена нова тротоарна настилка на ул. „Демокрация” в с. Стоево, основен ремонт на ул. „Освобождение” и изграждане на подпорна стена и асфалтиране на ул. „Сливница” в с. Мулдава и основен ремонт на отводнителния канал в с. Избегли.

Това са първите обекти, с които започваме дейностите по усвояването на кредита, и още тази седмица ще връчим възлагателни писма на фирмата изпълнител, заяви д-р Караиванов. /AsenovgradNews/