Две са версиите за побоя над бизнесмена Коев

Нападателите причакали строителния бос пред кафене в 8 сутринта, млатили го с метални тръби

Строителният предприемач Тодор Коев е бил пребит почти до смърт вчера сутринта. Екшънът се разиграл минути преди 8 часа пред известен кафе-клуб  на бул. „Васил Априлов” в близост до УХТ.  Бизнесменът слязъл от джипа си  „Мерцедес МL”. В този момент към него се приближили двама мъже с оранжеви жилетки като тези на работниците на „Чистота”.

Нападателите извадил по една метална тръба и започнали да млатят където сварят. Коев изобщо не успял да се защити. Още след първите удари бизнесменът се свлякъл на земята.

Мъжете в жилетки обаче продължили да го блъскат с тръбите. Вероятно са щели да го довършат, ако няколко ранобудни клиенти на клуба не се развикали за помощ. Нападателите побегнали, а строителят останал да лежи на земята в локва кръв. Според очевидци побойниците изчезнали пеш в посока УХТ.  Единият дори изпуснал щангата, но след това се върнал да си я вземе. След сигнал на тел. 112 на място пристигни линейка и полиция. Коев обаче бил в безсъзнание.

Откаран е в УМБАЛ „Свети Георги”, където лекарите установили тежка фрактура на черепа и комоцио. По тялото има множество рани.  Наложила се е спешна операция. Преди да го сложат под упойка, криминалистите са успели да му зададат няколко въпроса. Коев казал, че първият удар бил нанесен отзад и той изобщо не е успял да види мъжете, които са го нападнали. Заявил, че не е наясно каква е причината за жестокия побой.

Криминалисти от Второ районно разследват случая. Нападателите не са заловени.  Иззети  са  записите от камерите на близките заведения и предстои разпознаване. Нападението определено е било планирано, тъй като бизнесменът има доста консервативни привички и почти не пропускал сутрин, в която да не изпие кафето си в клуба. Биячите явно са били запознати с графика му и са го причакали.

Със сигурност не се касае за грабеж, тъй като не са взели портфейла му. Двете версии, по които полицията работи, са отмъщение или предупреждение. Дали обаче мъжете са разчиствали лични сметки, или са били наети от някой, ще стане ясно, ако полицията успее да ги залови.  Не е изключено покушението да е дело на работници, които не са получили заплатите си. /Marica/