Триото Лечев-Недялков-Койчев отново на живо в Пловдив

Виртуозното китарно трио – Иван Лечев от ФСБ, Цветан Недялков от Ку-ку бенд и Веселин Койчев от Бели, зелени, червени за пореден път ще представи в Пловдив впечатляващия си общ проект.

„Acoustic trio 3000“ са избрали летните сцени „Конюшните на царя”, където ще акостират довечера от 21:00 часа.Трима от най-добрите български китаристи отново ще взривят публиката с авторски композиции, както и с произведения, познати по цял свят. Стиловете ще варират между world, jazz, classics, acoustis и flamenco.

„Acoustic trio 3000“ е съставено от триматанесъмнено виртуозни китаристи – Иван Лечев, Цветан Недялков и Веселин Койчев. Формулата отдавна е изпитана на световния музикален пазар в различни варианти, най-популярния от които бе този на Ал Ди Меола, Джон Маклафлин и Пако де Лусия.

У нас формата се изпълва с музикално съдържание от трите китарни остриета на едни от най-успелите български групи. Иван Лечев е от ФСБ – единствената наша група, която печели Грами през 1990 година, за аранжимент на албума на Хосе Фелисиано. Цветан Недялков е от най-успешната и популярна българска група в последните години – „Ку-ку бенд“.

Той е един от хората, които дават облика на формацията и правят разпознаваем звука й. Веселин Койчев е ръководител на легендарната джаз формация „Бели, зелени и червени“ и преподавател по китара в ПУ „Паисий Хилендарски“. /BNR/