Нови експерименти на кръговото до Водната палата

Нов експеримент ще бъде проведен днес на новостроящото се кръгово кръстовище при моста на панаира до Водната палата в Пловдив.

В 10 часа за 15-тина минути ще бъде бъдат премахнати временните заграждения, ще се свали временната организация на движението и ще се пусне цялото движение по съоръжението.

Целта е да се види как ще функционира то при натоварен трафик. Това ще сатне в приъствието на експертна комисия от представители на КАТ, Община Пловдив, фирмата изпълнител „Пътинжинеринг” и строителния надзор.

Това е вторият експеримент в рамките на два дни по кръговото кърстовище до Водната палата. Вчера бе направен експеримент за проходимостта на движението по кръстовището. Опитът показа, че пътното платно е тясно, тъй като по него едва успяха да минат успоредно автобус от градския транспорт и товарен бус.

От КАТ предлагат докато не се направи маркировка, кръстовището да се пусне като Т-образно. Колите да минават направо от „Шести септември” към панаира, без да влизат в кръстовището и да се завива само надясно. Директна връзка с бул. „Марица-юг” засега няма да има. /BNR/