Започва четвъртият национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“

Стартира приемането на творби, които ще участват в четвъртия национален конкурс за поезия на името на „Добромир Тонев“.

dtonev

Конкурсът е за автори до 45-годишна възраст и еанонимен, а темата – свободна. Всеки от участниците може да представи от едно до три стихотворения, които не са публикувани в печатни или интернет издания и не са участвали в други конкурси.

Желаещите да се включат в надпреварата трябва да изпратят творбите си най-късно до 1 октомври 2014 г. включително, на адрес: Пловдив 4000, пл. „Стефан Стамболов“ № 1.

Валидна е датата на пощенското клеймо върху плика. Творбите трябва да бъдат поставени в голям пощенски плик, който да съдържастихотворенията, отпечатани в три екземпляра.

Впо-малък ненадписан запечатан плик се слагат личните данни на съответния участник: трите имена, дата на раждане, имейл и/или телефон за връзка, кратка биография, както и заглавията на стихотворенията, с които участва. Ако някои от творбите са неозаглавени, вместо заглавието се вписва първият ред на произведението.

Всичко се изписва на компютър или на пишеща машина. Наградите на четвъртия конкурс „Добромир Тонев“ са: 400 лв. за първото място, 250 лв. за второто, и 150 лв. за третото. Ще има награда за поет студент отФилологическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ в размер на 100 лв. плюс грамота.Предвидени са и три специални награди за творба, посветена на Добри Тонев. /Darik/