Новият областен обещава: Строим Колодрума и пътя за Асеновград

Венцислав Каймаканов дава ключа за кабинета на Розалин Петктов днес

Новият областен управител Розалин Петков днес поема властта. В 11,30 досегашният губернатор Венцислав Каймаканов ще му предаде ключовете от кабинета си. Сега Пловдив вече има реален шанс да се сдобие с многофункционална зала, тъй като проектът ще е приоритет №1 за новия губернатор.

Това заяви самият той минути след като Министерският съвет одобри назначението му на поста. Първото нещо, което ще поискам с кореспонденция от Розалин Петков, е логистична подкрепа за спортната зала, подкрепи го  и кметът Иван Тотев.

За довършването на мащабния проект на почти готовата зала са необходими 16, 8 милиона лева. Строителството на Колодрума бе замразено миналия октомври поради липса на пари. От 6000 седалки по проект са монтирани 4000. Готови са и всички ВиК, електроинсталации, противопожарна защита, климатични системи.

Инвестирани са 15 милиона лева, които Пловдив получи по времето на правителството на Бойко Борисов. Остават довършителни работи по стълбищата, стаите на треньорите и залата за конференции. Ще бъда в  Министерския съвет всяка сряда, докато Пловдив получи парите за залата, закани се вчера Розалин Петков.

Сред другите му приоритети ще бъдат удвояването на пътя Пловдив – Асеновград, околовръстният път Царацово – Асеновград, пътят Баня – Карлово. Някои от проектите са още от 2011 г., когато Розалин Петков бе заместник на тогавашния областен управител Иван Тотев. Новият губернатор обеща да помага на всички общински кметове в областта. Той се закани да няма метла в областната управа с думите – който работи, остава.

Кметът Иван Тотев призна, че се разделя със съжаление със своята дясна ръка Розалин Петков. Той напомни, че винаги когато е излизал в отпуск, е оставял него да ръководи общината. За по-малко от месец Тотев губи втори свой заместник, след като Георги Титюков оглави район „Централен“. Това, по думите му, говори, че кадрите, които управляват община Пловдив, са на много високо ниво. От доскорошния си вице Тотев ще моли помощ освен за спортната зала и за Водния проект. Той не пожела да се впуска в коментари как си е сътрудничил с досегашния губернатор Венцислав Каймаканов. Но директно заяви, че по време на неговото управление Пловдив е изостанал с една година и вместо в момента да се работи по бул. „Руски” и „Северен”, ремонтът остава едва за идната пролет.

Юлия Стоянова  – досегашният шеф на дирекция в ресора на Розалин Петков, ще поеме неговата работа. Дали ще бъде назначена като заместник-кмет, или ще остане на сегашната си позиция, ще бъде решено до две седмици./Marica/