Откриха нова детска площадка на ул. „А. Чехов“

С много настроение, музика, смях и игри днес се откри нова детска площадка на пл. „Антон Чехов” в район „Северен”, реализирана с помощта на ЛИДЛ България.

Площадката беше открита официално с водосвет. На събитието присъстваха домакините от районната администрация в лицето на кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев, заместниците му – Лариса Кътова и Красимир Асенов, представител на ЛИДЛ България – г-жа Валентина Гънчевска, Началника на ІІІ РУП Пловдив – гл.инспектор Никола Симов, заместник-кметът на район Южен – Людмил Русанов, заместник-кметът на район „Централен” – Борислав Стаматов, заместник-директорът на ОП „Градини и Паркове” – Басет Иса, директорки на детски градини от район „Северен”, родители и деца.

Лентата за новата площадка преряза кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев, съвместно с представителя на ЛИДЛ България г-жа Валентина Гънчевска.

Площадката е с площ 218 кв.м., с четири броя съоръжения, а малчуганите ще се радват на една приветлива и модерна среда, отговаряща на всички европейски изисквания за безопасност.

Освен новата детска площадка жителите на район „Северен” могат да видят как е облагороден целият пл.”Чехов” – възстановен е фонтанът, който не е работил години наред, облагородени са зелените площи, поставени са нови пейки, има и работеща чешмичка.

Кметът инж.Ралев изказа специални благодарности на фирмата-спонсор и съобщи, че до края на годината ще бъдат изградени още две нови детски площадки.

Организаторите предоставиха на децата и родителите им истински празник – след тържествения водосвет всички бяха зарадвани с безплатни ателиета, работилница за рисунки, аниматори, детска дискотека, подаръци и изненади.