Пазарджик отвори пункт за дарения за Мизия и вече изпрати храна и вода

В подкрепа на бедстващите от град Мизия и  призива на областния управител на Враца инж.Венцислав Василев, Областна администрация-Пазарджик съвместно с Движението на българските майки стартира кампания за набиране на помощи.

Във фоайето на Младежкия дом е обособен пункт за събиране на дрехи и завивки.

Бизнесмени от Велиград и Пазарджик дариха 2,5 тона минерална вода и 500 хляба, а превозвачи от Ракитово осигуриха транспортирането на продуктите до Мизия.

В събирането на дрехи, завивки, консервирани храни, санитарни принадлежности, обувки, се включиха от Движението на българските майки, пенсионерски клубове в областта, много граждани, повечето от които поискаха да останат анонимни. Акцията ще продължи и утре като пунктът ще бъде отворен от 8 до 19,30 часа, а Областната управа в Пазарджик се ангажира да осигури транспортирането на втората по-голяма пратка до град Мизия.

Вещи от първа необходимост: пакетирана храна – за възрастни и деца, спално бельо, хавлии, памперси, санитарни и почистващи препарати пловдивчани може да дарят до 7 август в офиса на Националния алианс за работа с доброволци на улица „Петко Каравелов“ 28А. /БНР/