Георги Титюков официално заема поста на Райна Петрова

Предсрочното прекратяване на правомощията отстранената от съда като кмет на район ”Централен” Райна Петрова и предложението зам.-кметът Георги Титюков да заеме поста й влизат в извънредно в дневния ред на днешната общинска сесия.

В интервю за Радио Пловдив Титюков вече заяви, че оставя две подредени дирекции в общината и подчерта, че няма да има драстични и резки промени в администрацията на района.

Съветниците ще гласуват и 850 000 лева за популяризиране на Пловдив като туристическа и бизнес дестинация.

Сумата е рекордна до момента и ще бъде заложена в бюджет 2015. Досега в мандата на градоначалника Иван Тотев за реклама на града в туристическия бранш ежегодно са заделяни по 100 000 лева.

Ще се дискутира още осигуряването на 1 милион и 600 000 лева за изграждане и оборудване на многофункционални спортни игрища в района на Гребната база. Отпускането на 40 000 лева финансова инжекция на Центъра за кожно-венерически заболявания и приемането на 50 000 лева безлихвен заем за ДКЦ Пловдив също са част от дневния ред на общинската сесия.

Общинските съветници ще трябва да решат и дали да приемат предложението на председателя на градския парламент Илко Николов алеята от източната страна на Хълма на Освободителите да носи името на големия арх. Здравко Василков, с чието име се свързват множество мащабни проекти за Пловдив. /БНР/