Пловдивските превозвачи се включват в блокадата на София в петък

Превозвачите ще блокират София в петък. В 15 часа, в най-натоварения за трафика ден, всички изходи на столицата ще бъдат затворени от ТИР-ове. 

Това е ответна мярка на взетите решения от Агенция „Пътна инфраструктура“, обяви пред БНР заместник-председателят на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов. Той обясни, че едностранно, без съгласуване с бранша, от АПИ са издали заповед, с която се увеличават пътните участъци със забрана за движението на камиони в петък и неделя. Красимир Лалов твърди, че причина за заповедта са лобистки интереси.

Той заяви, че ако председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” Стефан Чайков не каже кой му е разпоредил да подпише заповедта на тъмно, то в петък от браншовата организация ще съобщят чии са интересите. На въпрос кой би разпоредил заповедта да стане факт, Лалов отговори – цитира: „Години наред е един и същ човек, който плаши със своето влияние и заплашва всички шефове в АПИ, че ще ги вкара в затвора.”

Очаква се превозвачите да бъдат подкрепени от свои колеги от Пловдив. Те ще прекратят протестите само при едно условие – отмяна на заповедта на АПИ.  /Marica/