На сесията в Общинския съвет: Лют скандал за Орешарски и Райна Петрова

Жесток скандал се разрази още с първите минути на днешната сесия на Общински съвет – Пловдив.

Съветниците от ляво и дясно си кръстосаха шпагите заради кабинета на Орешарски и бившата кметица на „Централен” Райна Петорава.

Шест декларации бяха прочетени в началото на сесията.

Страстите разпали шефката на съветниците от ГЕРБ Радослава Ташкова. Тя заклейми тройната коалиция като отбеляза, че управлението й е било като опустошителен тайфун, саботирал антикомунистическото управление в Пловдив в лицето на кмета Иван Тотев.

Спас Гърневски от Синя коалиция подхвана патоса на Ташкова, като коментира, че комунистическото проруско управление оставило в разруха България.

Независимата Гичка Гърнева изрази надеждата, че с оставката на Орешарски ни очакват по-спокойни дни.

Бишвшият кмет на „Тракия” Гиньо Матев, който първо беше в ВМРО после пък независим, днес се оказа, че е преминал в Реформаторски блок – риторично запита къде беше досега прокуратурата преди да се разрази скандала с Райна Петорова.

„Искаме адекватни действия, а не политическа пушилка и показни акции”, призова Матев от името на Реформаторски блок.

Илко Илиев от НИЕ прикани декларацията кмета Иван Тотев да излезе пред Общински съвет и да каже каква е неговата позиция за Райна Петрова, а не да мълчи и да крие, както е правил винаги.

Николай Радев от БСП обяви, че не се срамува от правителстовото, защото според него то е свършило добра работа макар и малко, за разлика от предишното. /Марица/