Челен сблъсък във властта: Уредили съветник от ГЕРБ с общинско жилище

Петър Попов не отговарял на условията, но получил апартамента за вярна служба, твърди бившата кметица на „Западен“ Десислава
Желязкова

obstinaПредизборната битка под тепетата започна с удари под кръста. Скандалът с ареста на Райна Петрова заби в нова посока и отекна в градината на градоначалника Иван Тотев. Според бившата кметица на район „Западен“ Десислава Желязкова две-три фамилии управляват града, а администрацията работи под натиска на кмета.

Докато бях кмет на район „Западен”, Иван Тотев няколко пъти ме е привиквал в хотел „Империал“ и е налагал свои еднолични решения. Това заяви на пресконференция вчера Десислава Желязкова.

Тя се появи изненадващо в компанията на Славчо Георгиев и Илко Илиев от партията на бившия кмет Славчо Атанасов. Желязкова беше уволнена от „Западен“ в началото на август миналата година. Тя призова Иван Тотев да не мълчи по скандала с ареста на Райна Петрова, а да даде обяснение на пловдивчани за случилото се.

Според нея преди време общинският съветник от ГЕРБ Петър Попов е получил в нарушение на закона общинско жилище. Проверка на „Марица“ показа, че Попов наистина е настанен в апартамент от фонд „Резервен“. /Марица/