Затворени улици за движение

Движението там се извършва двупосочно, само в западното платно. До 26 август е затворена за основен ремонт част от улица „Петко Д. Петков”, в участъка от ул.”Граф Игнатиев” до ул.”Капитан Райчо”. Движението е града под тепетата е натоварено в сутрешните часове.

Струпвания на автомобили има по булевардите „Христо Ботев”, „Руски”, „Шести септември”, както и в района на Сточна и Централна гара. Пътните настилки в Пловдив и областта са сухи. Водачите да се движат с повишено внимание по пътя Пловдив – Пазарджик, при „Орта хан”, разклона за Стамболийски и Цалапица, където се изгражда кръгово кръстовище.

Заради ремонт по АМ „Тракия” движението на тежкотоварни МПС с маса над 12 тона в посока от Бургас за София се отбива при Пловдив, при п.в. Север по път ІІ-64 до околовръстен път на Карлово и се пренасочва по път І-6 към София. Ограничението е валидно до 30 юли. От км 126 до км 129 и от км 140 до км 143 по магистралата се извършва ръчно косене на средна разделителна ивица и банкети. Водачите да се движат с повишено внимание.

Опасност от падащи камъни има в следните участъци – София-Карлово-Бургас, при „Козница” и „Стражата”, Троян-Кърнаре, Асеновград-Смолян, Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец и Смолян-Кричим-Стамболийски. /Марица/