Изнудват и бият чужденци в еротик барове

Десетки чужденци, посетили еротик клубове в Слънчев бряг, са били бити и изнудвани да плащат големи суми пари за компаньонки и скъпо шампанско, твърдят източници от курорта.


Само в нощта на 28 юни пострадали 4-ма британци, бразилец и норвежец, потвърдиха от полицията. През уикенда са получени и няколко сигнала в полицията в Несебър.

Около 22 ч на 28 юни в районното пристигнал 18-годишен норвежец. Оплакал се, че в еротик бар непознат го накарал да изтегли 500 лв. от ПОС терминала на бара, за да си плати сметката. Чужденецът обаче бил толкова пиян, че не успял да се сети къде се намира заведението.

Малко след 4 ч същата нощ четирима млади британци се оплакали, че са били бити и принудени да изтеглят 2000 паунда.

Летовниците изпили солидно количество алкохол. Когато решили са си ходят, се оказало, че дължат много пари. Те отказали да платят, но били принудени със сила да теглят от картите си по 500 паунда на човек.

След проверка полицията е арестувала двама мъже от София и Банско. Николай П., на 40 г., и Асен Р., на 25 г., работели без трудови договори към заведение, но се представяли за приятели на управителя на бара.

По-късно се оказало, че 18-годишен бразилец е „изгорял“ с 240 лв. Парите били за „покупка“, която той не бил направил.
/24часа/