Пловдив дарява на Варна 100 000 лева

Почти единодушно  пловдивските общински съветници  одобриха отпускането на 100 000 лв помощ от бюджета на Пловдив за бедстващите хора във Варна. 41 съветници бяха „за”, 1 се въздържа и само Камен Шишманов даде отрицателен вот.

Допълнително бяха отпуснати 10 000 лв за издръжка на спасителния отряд доброволци от Пловдив, който замина за Варна в понеделник.

Камен Шишманов изненада колегите си с предложение всички те да дарят едномесечните си заплати също в помощ на пострадалите от наводнението във Варна. Идеята му бе прегласувана, тъй като първия път гласовете „за” и „против” бяха по равно – 18 на 18, но при второто гласуване предложението бе отхвърлено със значително мнозинство.

В кулоарите кметът Иван Тотев коментира, че за разлика от гласуваните бюджетни 100 хиляди лева за Варна, предложението за дарение на заплатите е въпрос на личен избор на съветниците.

Съветниците приеха покойният художник Кольо Карамфилов да бъде удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на Пловдив”, както и да се връчи почетния знак на града на АМТИИ по повод 50-годишния юбилей. /БНР/