Затварят източното платно на бул. „Цар Борис III“ до Водна палата

Тежки дни настават за шофьорите, защото от днес се затваря източното платно на бул. „Цар Борис III Обединител“ в отсечката между бул. „Шести септември“ (Чифте баня“) до бул. „Марица-юг“.

Движението се спира почти за един месец – до 21 юли. Както „Марица“ предупреди  преди няколко дни, ограничението се въвежда заради изграждане на кръгово кръстовище до Водната палата.

Целият трафик от източната страна на булеварда в този участък се спира. Градският транспорт и маршрутките ще вървят също по обиколните улици. Заради ремонта частично се променят маршрутите на автобусните линии № 1, 4, 7, 9, 15, 25 и 27, съобщиха от общината.

Всички рейсове, които вървят в посока юг-север от Тунела,  ще завиват наляво по бул. „Шести септември“ и ще минават покрай Четвъртък пазара, след което по „Руски“ ще излизат на моста на „Герджика“ и оттам – на бул. „Победа“. Автобусите с номера 1, 9, 7, 27, 15 и 25 ще завиват от бул. „Победа“ надясно на бул. „България“, ще спират пред магазин „Нева“, а след това ще вървят по обичайните си маршрути. Само автобус № 4 от бул. „Победа“ ще завива наляво по бул. „България“.

В обратна посока промени няма, тъй като западното платно на булеварда до Водната палата е отворено за движение. Голямо натоварване се очаква да има на кръстовището на Чифте баня и  по „Шести септември“.  След като се извършат строителните работи по източното платно на „Цар Борис“, ще бъде затворено западното. /Марица/