Да довършим започнатото година по-късно, е мотото на протестите днес

„Приятели, мина една година. Време е да довършим започнатото! Не трябва да позволяваме всичко да се развива по техния сценарий“, това обръщение се разпространява във „Фейсбук“ и призовава за масови протести днес в цялата страна. Към вече познатото събитие ДАНСwithme има и две нови #ДАНСNOMORE! и 1 година ДАНСwithme. Към петък вечер присъствие на протестите бяха потвърдили над 5500 души, като в София сборният пункт е на площада между сградата на правителството и президентството.

„Протест срещу мафията и нейните лакеи, прикрити зад партийни абревиатури и експертни кабинети със задни изходи. И днешните, и утрешните управляващи трябва да знаят, че гражданското общество се събуди и ще бди над всяко тяхно действие! На 14-ти юни от 18:00 – всички на площада в своя град! Организирайте се по места! Национален протест 1 година #ДАНСwithme! #ОСТАВКА!“, се казва в събитието 1 година ДАНСwithme.

Призивът е политическите пристрастия да не заслепяват участниците, които протестират срещу олигархията и мафията. Специално за годишнината от началото на протеста е направена и нова листовка с надпис: 14 юни 2014 Да ги довършим заедно. Този, който през живота си е свалил поне едно комунистическо правителство, не е живял на празно. Парламend 18:00 часа.

Както е известно спонтанните граждански протести започнаха на 14 юни миналата година, когато депутатът и медиен магнат Делян Пеевски беше предложен за председател на ДАНС. Кандидатурата беше оттеглена, но протестите продължиха с искане за оставка на правителството.  /Дневник/