Хитлер и Ева Браун са доживели старините си в Аржентина

Адолф Хитлер и Ева Браун

От май 1945 г. има слухове за съдбата на Адолф Хитлер. Сега нов документален филм отново подхранва тези слухове, като в него се твърди, че фюрерът не се е самоубил в бункера си в Берлин, както е прието, а е изживял дните си в Аржентина.

Режисьорът и продуцент на филма Ноъм Шалев и изследователят Пабло Уесклър споделят причината да вярват, че техните факти доказват, макар и не със 100% сигурност, че Хитлер не е умрял през 1945 г. „Никога няма да узнаем истината, казва Шалев, но има достатъчно доказателства да съставим алтернативна теория, какво точно се е случило с Хитлер”. „Никой не вярва на историята на руснаците за самоубийството на Хитлер в бункера в Берлин, казва Уесклър, през лятото на 1945 във вестниците по целия свят имаше заглавия „къде е Хитлер?” /Първоначално и руснаците отказват да приемат, че трупът намерен обгорял в двора на бункера е на Хитлер. Сталин упорито твърди, че Хитлер е жив. – бел. моя/

В документалния филм „Хитлер в Аржентина” авторите казват, че Хитлер е доживял последните си дни в луксозен хотел в Аржентина.
Преди два месеца бяха разсекретени файлове на ФБР от които става ясно, че правителството на САЩ е знаело, че Хитлер е оцелял и е избягал в Аржентина. Каква е историята? На 30 април 1945 руснаците са в Берлин, група войници нахлува в бункера и в двора откриват обгоряло тяло.

Дошлите на място специалисти се съмняват, че това е тялото на Хитлер защото чорапът на крака на трупа бил с кръпки. Сталин до смъртта си твърди, че Хитлер не се е самоубил в бункера. Американският генерал Дуайт Азенхауер /става президент на САЩ след Труман/ също е обезпокоен от изчезването на Хитлер и смята, че той е избягал в Аржентина.

След смъртта на Сталин съветските власти гръмко обявяват че намереното тяло е на Хитлер. Официално останките са изпратени в Москва и за тях нищо не се чува до разпада на СССР, когато става ясно, че трупът е бил отново изгорен и останките са изхвърлени в канала край една от съветските казарми в Германия.

Запазени са само фрагменти от черепа въз основа на който съветските власти твърдят, че зъбния му статус съвпада с този на Хитлер. През 2009 г. на археолога от университета в Кънектикът Никълъс Белатони е позволено да направи ДНК анализ на останките. Неговото откритие шокира историците. Не само, че ДНК от останките не съвпада с никоя от пробите на фюрера, но не съвпада и с пробите на Ева Браун.

Факсимиле от разсекретени досиета на ФБР

Още след войната се твърди, че две германски подводници успяват да избегнат блокадата и да се доберат до Аржентина и от тогава се спекулира, че фюрерът и Ева Браун са били част от пасажерите. Какво разкриват документите на ФБР? В писмо до офиса в Лос Анджелис през август 1945 г. неидентифициран информатор се съгласява да предаде информация срещу политическо убежище.

Информаторът не само знаел, че Хитлер е в Аржентина, но сам бил един от четиримата, които посрещнали германските подводници. Хитлер и Ева Браун били на втората U-530. Аржентинското правителство приветствало бившия германски диктатор и му помогнало да се укрие.

Информаторът разкрил през кои градове в Аржентина е минал Хитлер и описал конкретни физически подробности за фюрера. В документите името на информатора не се споменава никъде, но много агенти считали, че може да му се вярва. Наред с документите на ФБР има и други доказателства, че Хитлер и Ева Браун не са се самоубили в бункера в Берлин. През 1945 г. военноморското аташе на Щатите в Буенос Айрес информира

Вашингтон, че има голяма вероятност Хитлер и Ева Браун току що да са пристигнали в Аржентина с подводницата U-530. Допълнително доказателство идва от вестникарска публикация за построяването на огромно имение в баварски стил в полите на Андите. Потвърждение идва и от архитекта Алехандро Бустийо, който описва как е проектирал и построил новия дом на Хитлер, финансиран от богати германски емигранти.