Американски хорове гостуват в Пловдив

Немски реквием от Брамс ще бъде изпълнен  в Пловдив от две хорови формации от  Съединените щати, от Северна Аризона, заедно с Държавна опера-Пловдив. Концертът е тази вечер  в Концертна зала-Пловдив.

За разлика от традиционната римокатолическа меса Реквием,  Немският реквием от Брамс е съсредоточен върху живота и библейската тема за Господ като извор на утеха.   Хорът Shrine of the Ages (Светиня на вековете), е най-значимия хоров ансамбъл на Университет Северна Аризона.

Майсторскит хор Флагстаф е общински хор с певци от всички възрасти и професии.  Турнета и на двата хора са осъществявани в Китай, Западна Европа, Нова Зеландия, Австралия и Южна Африка.  Солисти на концерта са американските певци Тина Сталард-сопран, между  нейните награди  е и тази на Националния Съвет на Метрополитън Опера, и  бас-баритонът Джейкъб Уил от Хартсвил, Южна Каролина.

След  дебюта си с Ню Йоркската филхармония, той  продължава  с Виенски симфоничен оркестър, на сцените на  Опера Цюрих, Ванкувърската опера, Баварската държавна опера, опера Сан Франциско. Диригент е  проф. Едит Копли.  Концерът е организиран от  агенция Варна интернешънъл съ седалище в Колубмия, която от 15 години  осъщестява  кантатно-ораториални академии и турнета в Европа, САЩ и Средиземноморието.  /БНР/