Ботев остана без трофей, феновете подпалиха стадиона

Лудогорец за пореден път доказа, че е най-силният отбор в България след минимална, но напълно заслужена победа с 1:0 над Ботев (Пловдив) във финала за купата на България.

Единственото попадение в мача, който се игра пред 15 000 зрители на стадион „Лазур“ в Бургас, вкара голмайсорът на орлите Роман Безяк в 58-та минута.

Малко преди това започна заря извън стадиона, а факли, димки и бомби полетяха от сектора на „жълто-черните“. Това доведе до подпалване на пистата, на знамената и на рекламните пана покрай терена.

Срещата бе прекъсната за около 15 минути, като през това време се наложи влизането на пожарен автомобил, както и на специализираните полицейски части.

Мачът бе подновен, но колкото резервата Вандер да си изработи червен картон за грубо влизане в краката на Мишо Александров. Последва ново нахлуване на терена на няколко ултраси, нов пожар и ново влизане на пожарната.

Собственикът на Ботев Цветан Василев си тръгна точно тогава, жестоко обиден от поведението на феновете. Преди това той обяви, че Димитър Димитров-Херо започва в клуба като спортно-технически директор. /БНР/