Безплатни гинекологични прегледи в Първа градска болница

Кампанията на ГС на БСП – Пловдив за превенция на онкологичните заболявания при жените продължава с безплатни гинекологични прегледи при доц. д-р Петров в МБАЛ „Св. Мина”. По традиция инициативата се провежда два пъти годишно, а настоящата е посветена на превенцията на рака на маточната шийка. Профилактичните прегледи са за жени до 45 години, тъй като тази възрастова група е най-рискова за заболяването, обясняват организаторите.
Пловдивчанки могат да посетят кабинета на партера в МБАЛ „Св. Мина” още днес 15 май, от 17 ч., както и следващата седмица на 21 и 22 май по същото време. За предварително записване на тел. 0878 220 665.
Безплатните прегледи и цитонамазки ще провежда доц. д-р Петров, който се ангажира и с консултации за резултатите. Открито на време, заболяването е лечимо и преодолимо, казва гинекологът. Той е категоричен, че при диагностициране в ранен стадий, лечението минава без голяма оперативна интервенция. Затова приканва пловдивчанки да се възползват от възможността за преглед и изследване.