В Пловдив се открива форум за популяризиране на професионалното образование

Заместник-министърът на образованието и науката Атанаска Тенева ще открие най-големия форум за популяризиране на професионалното образование в България – Панорама на професионалното образование, която се провежда за шеста поредна година. Форумът се провежда в палата № 14 на Международен панаир – Пловдив.

Целта е с подкрепата на бизнеса да се подпомогне професионалното ориентиране на младите хора във връзка с избора на бъдеща професия и да предостави възможност на учениците от професионалните гимназии да демонстрират придобитите знания и умения.

Повече от 400 ученици от над  200 професионални гимназии от цяла България ще премерят сили в националните състезания: Приложна електроника „Мога и зная как”, „Млади таланти в модата“, „Най-добър млад хлебар-сладкар“, „Най-добър млад барман“, „Най-добър млад керамик“, „Най-добър млад сервитьор“, „Озеленяване и цветарство“, „Стилни мебели и дърворезба“, „Най-добра бизнес идея“, „Най-добър млад фризьор и гримьор“, „Най-добър млад готвач“, „Най-добър млад строител“. /радио Пловдив/