Локото ще играе без публика, а полицията излезе с автокритика за мача

Дисциплинарната комисия на БФС наказа Локомотив Пловдив да играе следващите си 3 мача без публика. Решението е заради прекратеното дерби с Ботев в събота, след като привържениците на домакините засипаха терена с бомбички. Не влязохме сред публиката на черно-белите, за да не се стигне до наранени мирни граждани, но по случая се води разкследване, съобщи шефът на Охранителна полиция Пловдив гл. инспектор Любомир Рашков.

Полицията е предотвратила сблъсъци между агитките на Локо и Ботев още от 11 часа сутринта. Оценката за работата на униформените на стадиона обаче според инспектор Рашков не е добра.

Набелязани са най-активните от феновете, които са хвърляли предмети, димки и бомби, срещу тях се водят разследвания, обясни още Любомир Рашков. Защо полицията не е влязла на трибуната, за да отстрани агресивните.

Димитър Ботушаров от фен-клуба на Локомотив определи станалото като резултат от цялостното недоволство от живота в страната, но не изключи и опит за решаване на вътрешно-клубни въпроси. /радио Пловдив/