Самотна майка и 6-годишният и син остават без дом в Пловдив

Двамата живеят със 150 лева, не са плащали месеца наема на жилището си

Самотна майка от Пловдив, която отглежда 6-годишният си син сама, е изправена пред тежка социална драма.Те трябва да напуснат апартамента, в който живеят под наем. Така, вместо Великденските празници за тях да се превърнат в повод за веселие, се превръщат в истински кошмар, съобщи Нова телевизия.

Иванка Костова и синът и Божидар живеят месечно с доход от 150 лева – нейната пенсия и детските надбавки. Те трябва да напуснат жилището, в което се намират, защото не са плащали наем от четири месец, който е 350 лева.

„Нямам откъде да плащам, не съм на работа и не мога да си намеря”, разказа Иванка Костова.Жената е без работа почти две години. „Търся, но не мога да намеря поради една голяма дискриминация в нашата държава, която определя възрастта. Всички работодатели търсят млади хора, а съм на 47 години”, споделя още самотната майка.

Всеки момент семейството ще остане и без електричество, тъй като не е плащало сметките от два месеца.Иванка  кандидатства и общинско жилище, където наемите са по-приемливи, но от Община Пловдив им отказват. /Марица/