„Великденски празник на изкуствата” се проведе днес в парк „Рибница”

„ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИК НА ИЗКУСТВАТА” се проведе днес в парк „Рибница” на район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Атракцията на празника бяха трите големи великденски яйца, които чакаха своите майстори, за да ги украсят. Две от яйцата изрисуваха с акрил учениците от ОУ „Райна Княгиня” и СОУ „Пейо Яворов”, а третото бе поверено на гостите от НХГ „Цанко Лавренов”, които показаха как се създава мозайка.По време на украсяването на яйцата гостите на празника се насладиха на ръченица, изпълнена от деца от ЦДГ „Дъга”, мажоретни танци в специално облекло и шарени помпони, изпълнени от грациозните деца на най-голямата градина в района-ОДЗ „Космонавт”.

SNV32068SNV32040

С много чар и усмивки децата от ЦДГ „Весела” изпълниха „Пролетна сюита” и кукерски танци, а в спортни трика гимнастичките от ЦДГ „Бреза” показаха уменията си под звуците на динамична музика. Две носителки на златен медал по гимнастика, бивши възпитаници на ЦДГ „Весела”, а понастоящем ученички от НУ „Хр.Ботев” представиха изключително съчетание.

На сцената бяха изложени рисунки на децата от район „Северен”, с които паказаха таланта си и в това изкуство.

За всички участници и гости имаше подаръци и лакомства, подготвени от районната администрация, съвместно със спонсорски фирми.

Празникът продължи няколко часа с много настроение и музика.

Уважиха го обществения посредник г-н Димитър Атанасов, художникът Жорж Трак, директорките на детските градини и училищата от район „Северен”, служители на районната администрация и др.