Кулинарно шоу, прабългарски лов и стрелби на изложението „Природа, Лов, Риболов“ в Пловдив

Ути Бъчваров ще демонстрира майсторски техника в приготвянето на ястия от дивеч по време на Международната изложба „Природа, Лов, Риболов 2014“, която ще се проведе от 19 до 23 март в Международен панаир Пловдив.

Кулинарното шоу ще продължи шест часа. То е част от атракциите  на изложението. Неговото 20-о издание ще започне със спектакъл на  прабългарски ловни умения, подготвен от Школа за оцеляване „Багатур“. Темата e продължeна с експозиция на прабългарски облекла и  оръжия, а желаещите могат да се снимат с тях в палата 3.  Към древните времена препраща и стрелбата с лък и арбалет, организирана от фирма  „АВС – експорт – импорт“.

130-годишната история  на организираното ловно движение в България ще бъде показана  в ретроспективна изложба по инициатива на  Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“.

Българската асоциация за запазване на грабливите птици отново ще покаже уменията на обучени ловни соколи, но този път посетителите ще могат да се снимат с тях. Предвидени са филми и лекции за живота на хищните птици. С  мултимедия, филми и лекции е наситена и информационната кампания  на „Зелени Балкани“ за опазване на животните и техните местообитания. Демонстрации на стрелба с въздушно оръжие предлага фирма „Спешъл тактикъл съплай“, представител на „Берета“ у нас.

Как действат уреди за привличане на дивеча ще бъде показано на 22 и 23 март. А любителите на екстремни преживявания ще наблюдава техника, автомобили, защитно облекло за гасене на горски пожари в демонстрация, подготвена от Регионалната дирекция по горите в Пловдив.

В деловата програма  на „Природа, Лов, Риболов 2014“ са включени семинари, кръгли маси и дискусии за опазването на дивеча и природата.

Близо 70 директни и представени изложители от 6 държави участват в  проявата, организирана от Международен панаир Пловдив под егидата на Министерството на земеделието и храните със съдействието на Изпълнителната агенция по горите и Съюза на ловците и риболовците в България. В експозиите са представени  ловно, рибарско, туристическо и спортно оборудване – оръжия, муниции и принадлежности, облекло, обувки,  аксесоари,  оптически и навигационни уреди, ловни трофеи и поставки за тях, както и други изделия за  туризма и свободното време.

Посетителите на „Природа, Лов, Риболов“ и Специализираната изложба „Цветна пролет“  имат шанс да получат някоя от трите награди: риболовен прът – 3.30 метра, тип „Боло-мач“,  риболовна чанта с аксесоари за риболов и риболовна макара модел Drake 4000. Подаръците са осигурени от Международен панаир Пловдив, а печелившите талони от томболата са анкетни карти ще бъдат изтеглени на 23 март, когато приключват двете изложения.

Те са  част от от Дните на семейството, свободното време, хобито и модата в Международен панаир Пловдив. Серията от прояви включва още: Изложба на общините (19-23 март), Eвропейски панаир на  предприятия и кооперации от социалната икономика (20-23 март), презентиращ  облекло, обувки, трикотаж, изделия за дома, Италиански фестивал на красотата и прическата (21-23 март), Международна  киноложка изложба и Национална изложба за Купата на дружество „Любители на кучето“-Пловдив(22-23 март).

Палатите са отворени от 9 до 18 ч., в неделя – до 14 часа. Билетът за всички изложения струва 2 лв., а за ученици, пенсионери и инвалиди – един лев.