Музика на Чет Бейкър в „Bee Bop Cafe” в Пловдив

Пак с много обич, но този път към музиката и личността на един от емблематичните джазови изпълнители на всички времена – Чет Бейкър, ни среща проектът Jazztory на младия и изключително талантлив барабанист Борислав Петров.

Утре вечер в „Bee Bop Cafe” в Пловдив ще бъде посветена на една от шепата джаз икони, чийто певчески и инструментален талант са еднакво силни и изявени. „Целта на проекта Jazztory е да запознаем възможно най-широка аудитория с магията на тази изключителна музика.

Във всяко издание се фокусираме тематично върху конкретна личност от джаза, която има заслуги за развитието на жанра, за неговото извеждане до нови внушения и смисли. Освен че свирим музиката на легендарни музиканти и банди, по достъпен и забавен начин разказваме и любопитни факти за тях“, обяснява авторът на проекта Борислав Петров.

Чет Бейкър е от много малкото бели музиканти, които още в ранна възраст са лично поканени в звездния пантеон на джаза не от кого да е, а от самия Чарли Паркър. За голям късмет на Jazztory, в България има един талантлив музикант, който може едновременно и да изсвири, и да изпее Чет Бейкър в цялата му прелест.

Това е тромпетистът и вокалист Мартин Ташев, който неслучайно е от Пловдив. На сцената редом до него ще бъдат още Димитър Льолев, Шибил Бенев, Борис Таслев и Борислав Петров. Ще се излъчат и части от филма за Чет Бейкър по сценарий и режисура на Брус Уебър. Лентата има номинация за Оскар през 1988г. /р.Пловдив/

още

19 ч., Градски дом на културата „Борис Христов”
„Професия Лъжец”
Режисьор: Теди Москов

19 ч., Драматичен театър, Камерна зала Гостува Държавен сатиричен театър “Тиква” от Александър Урумов Постановка: Димитър Стефанов Сценография и костюми: Димитър Димитров
Музика: Михаил Шишков
Моноспектакъл на Димитър Живков /Марица/