Феновете към Коко Динев: Напуснете Локомотив незабавно!

Феновете на Локомотив (Пловдив) излязоха със специална декларация по повод отстраняването на административния директор Атанас Узунов и нападките на ръководството към тях относно участието им в антиправителствените протести. В нея „черно-белите“ привърженици категорично заявяват, че желаят името на любимия им тим да бъде изчистено от политическите окраски в България.

„Вие господин Динев трябва да напуснете клуба незабавно! След вчерашното политическо уволнение на един от вашите служители, вие си позволихте да замесите и нас, привържениците на този велик отбор, в интриги, като чрез вашата декларация хвърляте върху нас клевети, подронващи авторитета на нашата общност. Феновете на Локомотив никога не са били политически зависими! Ние сме граждани на България, които могат свободно да изразяват своята позиция по законодопустимите начини.

Именно вашето вчерашно действие според нас е политическа поръчка. Това, че вие явно изразявате подкрепата си към ДПС не означава, че ние споделяме вашето мнение. Нашето търпение към вас е безвъзвратно изчерпано! Ако вие си мислите, че докато уреждате мачове на любимия ни отбор в Испания, финансовата обстановка в България се е подобрила, жестоко се заблуждавате. Напуснете Локомотив незабавно!“, се казва в декларацията на феновете.

Те се обръщат и към общинските съветници от ДПС да не замесват името на отбора им в политически интриги.

Малко по-късно обаче са възникнали противоречия в различнте фракции на феновете и те отложиха за неопределено време пресконференцията, която трябваше да дадат в 12 часа по обяд. /р.Пловдив/