Режисьор доброволец и ученици поставят „Женско царство“ в ДНА!

Оригинална постановка на комедията „Женско царство“ – I  част,  подготви Театрално студио „Мелпомена” при СОУ „Св. Константин-Кирил Философ”  в  Пловдив. За втора поредна година продължава дейността на Театралното студио,  финансирано по проект УСПЕХ.

През тази учебна година  Мая Атанасова, ръководител на групата,  даде зелен светофар за артистични изяви на ученици от горен курс. Този път с младите  актьори работи и режисьорът доброволец  Альона Пейкова, родител на ученичка от 5 клас.

С много емоции и смях преминават репетициите на  комедията „Женско царство” от големия български драматург Ст. Л. Костов, която десетокласниците подготвят за двете си представителни изяви. Те ще покажат какво би станало, ако настъпи истинско женско царство, в което жените да командват, а мъжете да гледат децата, да готвят и да чистят.

Декорите на пиесата са направени изцяло от участниците в студиото и от други ученици, които с  внимание и старание рисуваха детайл по детайл.

Младите актьори са Иван Костадинов, Димитър Ливадкин, Даниел Мутафов, Моника Бончева, Мария Тропчева и Виктория Маноилова.

Те  работят с голямо усърдие, пълни са с енергия и ентусиазъм, защото тяхната  задача е да разсмеят публиката. А това никак не е лесно!, казва режисьорът  Пейкова.

Първата част на пиесата ще се играе в залата на ДНА на 10 март от 18 часа. /Марица/