Млади лидери променят училищната среда

Над 100 млади лидери от училища в Южна България ще представят своите инициативи и кампании за промяна на училищната среда на форум в Пловдив.

Учениците са от 8 до 11 клас и са от училища в Пловдив, Асеновград, Хасково, Димитровград и Кърджали. Те ще покажат 15 от своите инициативи в училище, свързани с решаване на проблеми в клас. Като основни те посочват разделението на групи, дискриминацията, агресията и етикетирането между учениците, трудното общуване между учители и ученици.

Форумът ще се проведе в Народна библиотека „Иван Вазов” в Пловдив и е финал на проекта на Национален алианс за работа с доброволци „Дар за моето училище – млади лидери с идея за промяна”. Проектът с продължителност 6 месеца и се финансира от НЦЕМПИ по Национална програма за младежта, като стойността му е 22 324 лева.

Той ще приключи с награждаване, а един от специалните призове ще връчи евродепутатът Моника Панайотова. Поканени са представители на просветното министерство, Регионалните инспекторати по образование по места, директори на училища и други гости. /р.Пловдив/