Боевски и Орлин Алексиев в общ кокаинов канал

Депутат пита разпъван ли е чадър над общински съветници от ГЕРБ

Връзка между спрягания за крал на кокаина Евелин Банев-Брендо, щангиста Гълъбин Боевски и общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев търсят разследващи в МВР след заловената рекордна пратка от най-скъпия наркотик в гумите за рали „Дакар”. Депутатът от Коалиция за България Атанас Мерджанов обяви вчера, че не е изключено общинарят от ГЕРБ Алексиев и щангистът Гълъбин Боевски да са действали съвместно в един канал, който е бил покровителстван на високо ниво, защото не е бил разследван от МВР. Разследващи откриха още една косвена връзка между Боевски и дрогата в гумите за „Дакар” – и двете пратки са пътували за Испания, откъдето е трябвало да бъдат разпределени за пазара на дрога в Европа. И Орлин Алексиев, и Гълъбин Боевски влязоха през 2007 г. в Столичния общински съвет от партия ГЕРБ, но щангистът напусна градския парламент година по-късно след скандал.

„Защо МВР не е разследвало имало ли е преки връзки, съществувал ли е този канал.

От кого е бил покровителстван и имало ли е чадъри върху определени политически фигури”, попита Мерджанов.

Депутатът добави, че съществува директна връзка между „Кокаинови крале” и пилота ни в рали „Дакар”. Оказва се, че председателят на финансовата комисия в Столичната община и собственик на суперлуксозна автокъща Орлин Алексиев е бил съдружник с Милена Боева, жена на арестувания при операция „Кокаинови крале” Матей Боев.

Мерджанов попита риторично възможно ли е при тази ситуация един от най-отговорните общински съветници да остане на постове в СОС, докато срещу него тече проверка.

Междувременно главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви вчера, че документи от рали „Дакар” са били унищожавани в столичен ресторант, свързан с общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев. До този момент българският участник в популярното състезание твърдеше, че има изгорени документи, но те били от работата му в общината.

„Имаме практика с шофьорите ми бележките, които хвърлям на пода, да се унищожават. Те съдържат ЕГН-та, имена и т.н. Това са все неща, които ако попаднат у някого, може да се ориентира какви процедури има.” Не е ясно защо бележки с ЕГН-та и имена са се търкаляли по пода, но от думите на главсека става ясно, че  наред с документите с надпис „Столична община” има и такива за ралито.

Както „Монитор” вече писа, полицаи извършиха претърсвания в автокъщата А2 на Алексиев, в дома му и в култовото заведение „Найт флайт”, в което той има участие. На въпрос защо са правени тези обиски вътрешният министър Цветлин Йовчев посочи вчера, че е имало оперативна информация, която е трябвало да бъде проверена.

„Извършва се проверка. Няма да имаме чак толкова бързи резултати, защото трябва да се провери документация, компютри и т.н. В зависимост от това, което се получи като данни при проверките и разследването, оттам нататък ще се вземат съответните действия”, коментира още Йовчев.
/Монитор/