Цар Киро: Веселин Христев е виновен за метежа в Катуница!

Да не ми се прави на божа кравичка, защото аз имам документи и всичко ще докажа, твърди Рашков

„Веселин Христев е виновен за станалото в Катуница през 2011 година! Да не ми се прави на божа кравичка, защото аз имам документи и всичко ще докажа! Нищо от неговите твърдения не е вярно!”.Тов твърди в интервю на ШОУ Кирил Рашков. Ромският бос е бил  провокиран от интервю в миналия брой на вестника. В него вуйчото на убития при погрома в Катуница Ангел – Веселин Христев, съобщава ексклузивни факти около трагедията с племенника си.

„Веселин Христев е организатор на бунтовете в селото! Да не казва, че прокуратурата не си е свършила работата, защото имам много доказателства за обратното! Не е вярно, че аз съм ходил през деня на 23 септември 2011 година да го заплашвам пред дома му! Аз минах с джипа си оттам и той ме спря. Каза ми: „Циганино, защо минаваш по моята улица?!”, заплаши ме. Има видеозаписи от неговата къща, искам да се проверят! Христев лъже, че бусът нарочно е прегазил племенника му Ангел. Това е било нещастно стечение на обстоятелствата. Шофьорът се е уплашил и в паниката е тръгнал да бяга, защото момчето Ангел е връхлитало върху буса с бухалка и с кучето си”, твърди още ромският барон.

И отсича: „Искам ново разследване, за да се установи кой е организирал нападението над ромите! Не е вярно, че аз съм ги организирал да идват от Пловдив, за да заплашват и бият Христев! Христев извика свои хора, които са заплашили ромите тогава, на 23 септември, и те са тръгнали да бягат. Тогава и става белята с Ангел, но нищо не е било планирано, било е нещастен случай”, каза още цар Киро, който обеща ексклузивно интервю и шокиращи разкрития, подплатени с документи, в следващия брой на вестник „ШОУ”.
/Марица/