ОбС гласува 250 хиляди лв. към бюджета на Пловдив

obstinaПриемането на регламента за годишните финансови отчети за 2013 г. на търговските дружества с участие на община Пловдив и определянето размера на дивидента от печалбата, дължим на община Пловдив в качеството на собственик ще бъде разгледано на днешната сесия на общинския съвет.

Общината да се откаже от дивидента си от болниците, а заради покриване на стари задължения, укрепване на материалната база и закупуване на нова техника, очакваните печалби на общинските болници да останат в здравните заведения, предлага зам.-кметът
Розалин Петков.

В извънреден порядък влиза предложението за прехвърляне на допълнителни 250 000 лева към бюджета на Община Пловдив за тази година. Парите ще са за улични реконструкции, текущи ремонти на общински имоти и монтиране на охранителни видеокамери в Градската градина.

Сумата е представлявала депозит, внесен преди години от частна фирма в общината под формата на гаранция, че ще извърши определени строителни дейности. Последвало е неизпълнение и дълги съдебни дела, а окончателното решение на Върховния административен съд е, че градската администрация може да задържи депозита.

100 000 лева ще бъдат преведени в бюджета на ОП „Жилфонд” за ремонти на общински имоти, а улични реконструкции ще се правят с допълнителни 150 000 лева, гласи проекторешението.

За втори път влиза за гласуване и предложение на кмета на Пловдив Иван Тотев за преобразуване на общинската част от Транспортна болница от публична в частна. Идеята беше базата да се предостави на частна болница. Точката не беше приета на миналото заседание на градския парламент с аргумент, че точно тази част е определена за Онкодиспансер.

Управителят на Онкологичния диспансер обяви от своя страна, че този имот не устройва лечебното заведение и обясни пред съветниците, че е необходимо осигуряване на нов имот в съседство с Втора база.

Удостояването на инж. Любозар Иванов Фратев с отличието „Почетен знак на град Пловдив” също е част от дневния ред на заседанието на ОбС. Присъжда се за съществен и значим принос за развитието на града, заслуги към неговите граждани и по случай 70-годишнината на Фратев, пише в предложението на председателя на ОбС арх. Илко Николов. /р.Пловдив/