Цветанов е патологичен лъжец

Прокопиев и Плевнелиев са рупорът на атаките срещу мен, ще лъснат всичките далавери на кръга „Капитал”, категоричен е депутатъ

Делян Пеевски уличи за пореден път в лъжа бившия МВР шеф Цветан Цветанов. В свое писмо, изпратено до агенция „Фокус” той го нарече „патологичен лъжец” и подплати думите си със справка, изготвена от вътрешното министерство, за броя на посещенията му при Цветанов на „Шести септември” 29. Според нея депутатът от ДПС е ходил 40 пъти при ексминистъра, докато той оглавяваше ведомството. Така Пеевски опресни паметта на получаващия пристъпи на амнезия Цветанов, който твърди, че не помни за повече от седем срещи между двамата.

„Във връзка с интервюто ми в информационна агенция „ПИК“ и последвала реакция на Цветан Цветанов в сутрешния блок на Нова телевизия се изумих от наглостта на този човек като с направените в телевизионното предаване изявления Цветанов за пореден път доказва, че е един патологичен лъжец. Бях решил да не коментирам повече лицето Цветанов и неговите изявления, но съм длъжен да разкрия истината по случая, така както го направих и в интервюто, а истината е, че многократно съм се срещал с Цветан Цветанов в неговия кабинет в Министерството на вътрешните работи и на други места и никога не е било необходимо някой да ме води или представя. Бях в кабинета на Цветанов и по време на коментираната среща между Цветанов и главния прокурор, преди идването на главния прокурор и в този смисъл не съм бил доведен от него”, подчертава Пеевски. Според него воден от свои користни подбуди, Цветанов целял да забърка една сериозна държавна институция в манипулиран от него скандал.

Пеевски вече опроверга в интервюто си пред „ПИК” твърденията на бившия МВР шеф, че на прословутата среща в кабинета му в МВР е бил заведен от Сотир Цацаров. Както стана известно, на нея Цветанов поискал от обвинител №1 да назначи за свой заместник Ася Петрова, за разлика от Борислав Сарафов, който не харесвал, и да потули разследване срещу съдийката по делото „Октопод”  Румяна Ченалова. Освен за броя на срещите му с Пеевски, на Цветанов би трябвало да му е просветнало и за темите на разговорите между двамата, след като депутатът разкри, че бившият МВР шеф е искал от него да разпъне медиен чадър над престъпни босове, сред които Киро Японеца и Йоско от Сливен.

Въпреки това във вчерашното си писмо Пеевски обяснява, че въпросът за темите на разговорите им с Цветанов следва
да бъде отправен към бившия министър тъй като не е в негов стил да коментира същите. „Но представената от мен справка доказва един вече безспорен за мен факт, а именно, че Цветан Цветанов е лъжец. Искам да подчертая също, че аз съм се срещал и с други политически фигури от ПП ГЕРБ, но не коментирам тези срещи, защото не съм бил предизвикан да го направя. Коментирам единствено срещите си с Цветан Цветанов именно защото бях провокиран от Цветанов, но не защото съм засегнат лично, а защото Цветан Цветанов с лъжливите си изявления се опитва да дискредитира трети лица, което считам за недопустимо”, пише още депутатът.

Вчера той отново даде интервю за „ПИК”, в което коментира и нападките срещу него в медиите на кръга „Капитал”, предизвикани от репликата му „моите медии” в предходното интервю. „Публичен факт е, че това са медиите на моето семейство, на моята майка. Казах го чисто символно. Аз не принадлежа ли към своето семейство? Виждам, че кръгът „Капитал” проявява особен интерес и рови, че тези медии ги няма в моята декларация. Да си направят труда да ги проверят в декларацията на майка ми, те са посочени там. Това е поредна груба инсинуация, нова заблуда, която се опитват да натрапят на общественото мнение. И от нея се вижда, че медиите на моето семейство са застрашили и накърнили сериозно интересите на този кръг който управлява задкулисно държавата. Трябва обаче да ви уверя, че въпреки всички инсинуации и натиск върху мен и близките ми нито аз, нито моето семейство ще се откажем от изнасянето на истината за въпросния кръг „Капитал”, кръга на Иво Прокопиев и неговия съдружник Росен Плевнелиев. Ще бъдем гарант, че истината за техните далавери ще излезе на бял свят”, уверява Пеевски. Той е убеден, че именно „Капитал” и лично Прокопиев и Плевнелиев са рупорът на атаките срещу него. „Истината е, че в момента цялата битка, цялото напрежение е за възстановяването на кръга „Капитал” на власт. Основният двигател на това е Росен Плевнелиев и тези, които го направиха президент”, категоричен е народният избраник. /Монитор/